fbpx
Сьогодні
Відео 17:07 19 Бер 2023

В білоруському Гродно силовики застрелили іноземця: в КДБ рб заявили, що чоловік планував теракт

English version here

Фото: скриншот

У  білорусі, в місті Гродно, силовики застрелили іноземця. У КДБ республіки білорусь заявили, що вбитий чоловік нібито планував теракт і чинив збройний опір їхньому спецпідрозділу.

Про це пише агентство БелТА.

Як зазначається, вбивство сталося 19 березня на вулиці Курчатова.

Фото: Google Maps

білоруські спецназівці застрелили іноземного громадянина нібито "під час проведення спеціальних заходів щодо припинення діяльності осіб, які проникли на територію республіки білорусь з метою терористичної акції".

Чоловік нібито чинив опір із використанням автомата та шляхом підриву гранат, стверджують у КДБ.

Слідче управління комітету держбезпеки білорусі порушило кримінальну справу, цивільні особи та силовики під час спецоперації нібито не постраждали. Громадянином якої країни був убитий, не уточнюється.

Тим часом очевидці інциденту розповіли в мережі, що чули постріли та вибухи на вулиці Курчатова та Врублелевського близько 14:00 за місцевим часом (13:00 за Києвом). Також у мережу потрапило відео, на якому силовики біля під'їзду вдома завантажують в авто людину.

 

Довідка

Білоруський опозиціонер Андрій Санніков вважає, що в білорусі можуть готувати провокації проти України. За його словами, режим лукашенка – вже повноцінний учасник війни.

У Держприкордонслужбі України зазначають, що ситуація на кордоні з білоруссю повністю контрольована, але "дещо напружена" через присутність на білоруській території російських військових.

Також у США не бачать ознак підготовки білорусі до нападу на Україну. Білий дім не має розвідданих, що підтверджують це.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: