fbpx
Сьогодні
10:28 19 Бер 2023

У британській розвідці пояснили, для чого Мелітополь росіяни оголосили так званою "столицею" Запорізької області

Через нездатність російської армії реалізувати плани із подальшого просування углиб України окупаційна російська влада оголосила Мелітополь "столицею" підконтрольної рф частини Запорізької області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 19 березня.

Британські фахівці нагадують, що 3 березня окупаційна влада підконтрольної рф частини Запорізької області опублікувала указ, яким оголосила окупований Мелітополь обласним центром.

Євген Балицький, якого призначила росія "головою" області заявив, що це тимчасовий захід, "поки місто Запоріжжя не буде підконтрольне росії".

Нагадаємо, що Запорізька область – є однією з чотирьох областей, які російський лідер приєднав до складу рф 30 вересня 2022 року.

При цьому росія ніколи не окуповувала Запоріжжя. Це великий промисловий центр з населенням 700 000 осіб. Він знаходиться приблизно за 35 км від нинішньої лінії фронту.

"Тихе проголошення альтернативної столиці, ймовірно, є мовчазним визнанням російської системи, що її війська навряд чи зможуть захопити раніше заплановані основні об'єкти в найближчому майбутньому", наголосили у звіті.

Зазначимо, у британській розвідці пов'язують російські плани на зміну призовного віку із бажанням мати більше підготовлених резервістів та змусити пройти через армію тих, хто зараз уникає її завдяки вищій освіті.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: