fbpx
Сьогодні
18:41 19 Бер 2023

Сили оборони України уразили ЗРК та райони зосередження російських окупантів, - Генштаб

Фото: facebook.com MinistryofDefence UA

Сили оборони завдали ударів по ЗРК ворога, а також по районах зосередження особового складу й військової техніки росіян та складу боєприпасів.

Про це пише Рубрика з посиланням на зведення Генштабу ЗСУ.

У повідомленні йдеться: "Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по російському зенітно-ракетному комплексу (тип уточнюється), 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та складу боєприпасів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили ворожий зенітний ракетний комплекс "Тор" та 2 райони зосередження окупантів".

Протягом доби противник завдав 1 ракетний та 7 авіаційних ударів, здійснив 9 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Російські окупанти цинічно вдарили по житловому будинку у Василівському районі та по об'єктах цивільної інфраструктури Кам'янського Запорізької області. Також російська армія обстріляла об'єкти цивільної інфраструктури на Донеччині. Є загиблі та поранені, пошкоджено багатоповерхівки, приватні житлові будинки та школи. Високою залишається вірогідність ударів по всій території України.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Протягом доби ворог здійснив обстріли районів населених пунктів Клюси, Олександрівка Чернігівської області; Харківка, Старикове, Волфине, Степок Сумської області; Глибоке, Красне, Вовчанськ, Колодязне, Кам'янка, Красне Перше, Дворічна, Западне та Кіндрашівка Харківської області.
  • На Куп'янському та Лиманському напрямках противник продовжує спроби прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у районі населеного пункту Новоселівське. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Веселе, Куп'янськ, Крохмальне, Піщане та Берестове Харківської області та Новоселівське, Невське і Білогорівка на Луганщині.
  • На Бахмутському напрямку ворог не припиняє спроб захопити місто Бахмут. Відбито атаки противника в районах населених пунктів Бахмут, Іванівське, Богданівка та Григорівка. Ворожих обстрілів зазнали Васюківка, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Костянтинівка, Залізне та низка інших населених пунктів Донецької області.
  • На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам'янка, Авдіївка, Сєверне, Бердичі та Мар'їнка. Ворожих обстрілів зазнали Кам'янка, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Вугледар, Велика Новосілка та Нескучне Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону. Обстрілів зазнали райони, зокрема, Гуляйполе, Білогір'я, Мала Токмачка, Кам'янське Запорізької області, а також Херсон, Михайлівка, Гаврилівка, Дудчани, Іванівка та Дніпровське.

До того ж, за даними штабу, російські окупанти продовжують чинити психологічний тиск на місцеве населення з метою примусу до отримання громадянства російської федерації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: