fbpx
Сьогодні
11:09 19 Бер 2023

Щоб почати штурм Вугледара на Донеччині окупантам потрібно захопити Авдіївку, - військові

English version here

У Донецькій області для російської армії важливе стратегічне значення має Авдіївка, після захоплення якої можна почати штурмові дії у районі Вугледара.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказав керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський, передає Укрінформ.

"На сьогодні ворог продовжує активні дії, штурмує Авдіївку та Мар'їнку. Для них стратегічною на цей час є Авдіївка, щоб почати якісь штурмові дії у районі Вугледара.

Там ворог уже обпікся не один раз. Їм критично треба оточити Авдіївку, і ворог це, власне кажучи, намагається робити вже упродовж двох тижнів", повідомив Дмитрашківський.

Керівник об'єднаного пресцентру розповів, що на напрямку Вугледара нині відчутним є спад російської активності.

"Натомість ворог продовжує обстрілювати наші позиції. Учора за день він атакував 37 разів. Уночі противник спромігся на чотири штурми та 122 обстріли.

За вчорашній день ворог втратив близько трьох рот особового складу, 15 одиниць танків та 9 одиниць БМП і іншої техніки у загальній кількості 46 одиниць", – сказав речник.

Дмитрашківський підкреслив, що уся ця техніка фактично була знищена у районі Спартака та Водяного – саме на цьому напрямку рф у суботу вела активні бойові дії.

У спікера запитали, наскільки спроби оточити Авдіївку виснажують ворога. Дмитрашківський сказав, що росія зазнає серйозних втрат як особового складу, так і техніки.

"Стало відомо про те, що на сьогодні там збирають особовий склад, відкликають хворих і направляють також у напрямок Вугледара. Поки що все без успіху.

Є певні досягнення у нас. Іде позиційна боротьба – то ворог займе якусь позицію, то ми відіб'ємо і десь займемо позицію", – зазначив Дмитрашківський.

Речник заявив, що противник має досить велике виснаження.

"Питання за малим – поставки Україні техніки та озброєння нашими західними партнерами, щоб можна було здійснити правильний контрнаступ", – вважає він.

Як повідомляла Рубрика, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 19 березня 2023 року ліквідували близько 164 тисяч 910 російських військових, з них за минулу добу – 710.

Нагадаємо, що минулої доби, 18 березня, українські Сили оборони відбили 83 атаки противника на 5 напрямках та наша авіація завдала 10 ударів по районах зосередження окупантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: