fbpx
Сьогодні
17:43 19 Бер 2023

Ракетні випробування КНДР: втретє за тиждень здійснила запуск ракети

Фото: GETTY IMAGES

Утретє за цей тиждень Північна Корея провела ракетні випробування, запустивши в Японське море ще одну балістичну ракету малої дальності.

Як пише Рубрика, про це повідомляє південнокорейське Yonhap.

В Об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї повідомили, що зафіксували пуск з району Тончан-рі, що на західному узбережжі, об 11:05 за місцевим часом. Ракета подолала близько 800 км і впала у морі.

"Розвідувальні органи Південної Кореї та США здійснюють комплексний аналіз характеристик ракети", – прокоментували у відомстві, додавши також, що засуджують останні пуски КНДР як провокацію, що загрожує стабільності у регіоні та світі.

МЗС Південної Кореї повідомило, що після зафіксованого пуску спец посадовці Південної Кореї, США та Японії провели телефонну розмову, у якій скоординували подальші кроки. Зокрема, вони домовилися підняти питання провокацій Пхеньяну на найближчому засіданні Ради безпеки ООН.

Нагадаємо, у четвер КНДР здійснила пуск міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-17, а перед тим – двох балістичних ракет малої дальності у вівторок. Минулої неділі Північна Корея запустила дві крилаті ракети з підводного човна, що є першим таким випадком – принаймні з тих, про які відомо.

Активізацію пусків пов'язують із початком спільних військових навчань Південної Кореї та США Freedom Shield, паралельно з продовженням навчань Warrior Shield. КНДР вбачає у цьому "підготовку до агресивної війни" проти неї.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: