fbpx
Сьогодні
13:28 19 Бер 2023

Андрющенко пояснив, чому росзмі знімали сюжети з путіним у Маріуполі вночі

Фото: Телеграм/ Петро Андрющенко

До тимчасово захопленого російськими агресорами міста Маріуполь Донецької області навідався президент росії володимир путін.

Про це пишуть російські пропагандистські змі з посиланням на заяву пресслужби кремля, поширену 19 березня.

Пропагандисти пишуть, що путін оглянув кілька об'єктів міста, а також поспілкувався з місцевими жителями. Вони зазначили, що до Маріуполя він нібито прилетів на гелікоптері.

Також за кермом автомобіля він об'їхав кілька районів міста, роблячи зупинки.

"Під час поїздки віцепрем'єр [росії] Марат Хуснуллін докладно доповів президенту про перебіг будівельних та відновлювальних робіт у місті та околицях", пишуть російські змі.

Зокрема, мова йшла про нібито будівництво нових житлових мікрорайонів, соціальних та освітніх об'єктів, інфраструктури ЖКГ, медичних установ.

"У мікрорайоні Невський президент поговорив із жителями міста. На запрошення однієї із сімей путін зайшов до них додому. Глава держави також оглянув берегову лінію Маріуполя у районі яхт-клубу, будівлю театру, пам'ятні місця міста", — пише TACC.

Чому всі відео були відзняті вночі?

У рф засумнівалися, що їхній лідер справді побував у захопленому Маріуполі. Громадян росії збентежило, чому путін вирішив покататися на машині саме вночі.

Також йому дорікнули, що він їздив не на вітчизняному УАЗі, а на японському позашляховику.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко пояснив це тим, що зйомка вдень показала б реалії зруйнованого міста. Натомість у цих сюжетах "справжню красу від російського окупаційного дизайну ховає темрява".

Маріуполь

Фото: Телеграм/ Петро Андрющенко

Чиновник додав, що путін переміщувався містом із приблизно двадцятьма охоронцями. А ще, мовляв, під час "телешоу" небо було перекрите авіацією, а в більшої частини міста вимкнений мобільний зв'язок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: