fbpx
Сьогодні
15:06 19 Бер 2023

15 років за ґратами: Запорізький суд виніс вирок зраднику, який взявся "керувати" окупованим Бердянськом

У вигляді 15 років в'язниці з конфіскацією всього майна отримав колаборант в тимчасово окупованому Бердянську Олександр Сауленко за рішенням Запорізького суду.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, пише Рубрика.

Повідомляють, що до початку російської агресії Сауленко був маловідомим підприємцем без політичної кар'єри. Проте вже тоді входив до проросійської партії "Союз лівих сил", яка виступала за "нейтральний статус України", а також їздив до росії.

Після повномасштабного вторгнення росії загарбники, не знайшовши інших охочих, поставили його "головою" окупаційної влади у Бердянську.

"Гауляйтер відзначився провалом псевдореферендуму і вивезенням українського зерна через Бердянський порт на росію", наголосив Федоров.

Що відбувалося напередодні?

Як повідомляли у березні 2022 року в Офісі президента, у місті Бердянськ, тимчасово захопленому російськими загарбниками, з'явився самопроголошений "виконувач обов'язків мера". Про своє "призначення" він заявив у відеозверненні.

Чоловік, який відрекомендувався Олександром Сауленком, заявив, що "бере на себе повноваження" з управління містом через "повне самоусунення чинної влади та небажання співпрацювати з військово-цивільною адміністрацією".

Він повторив усі пункти пропаганди російських окупантів про "держпереворот в Україні" та "київську хунту".

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: