fbpx
Сьогодні
20:26 18 Бер 2023

Відомий комік допоміг відбудувати оселю жінці з Чернігівщини

Окупанти вщент розбили її будинок, але допомога прийшла, звідки не чекала. Відбудувати оселю пані Ірині взявся відомий комік Василь Байдак.

Історію жінки розповідає ШоТам.

Росіяни зруйнували її дім у березні 2022, коли атакували Чернігівщину. Жінка мусила жити в підвалі, але й там окупанти їй не дали спокою. Оселилися в підвалі разом із нею ще й чекали на подяку, бо ж «визволителі».

Попри все, Ірина відмовлялася покидати рідне місто. А коли ЗСУ прогнали окупантів із Чернігівщини, до жінки прийшли на допомогу волонтери. Серед них пані Ірина впізнала Василя.

«Я дуже часто дивлюся "Лігу сміху". І я дивлюся: схожий він. Я питаю: "Горобчику?" — "Так, дійсно!" Так ми з ним познайомились, розмовляли», — Ірина, власниця будинку.

До цього стендапер ніколи не будував хат. І своє життя пов'язував із концертною діяльністю та гумором. А коли почув історію Ірини, вирішив уперше спробувати себе в будівництві.

«По-перше, це весело упродовж цього. По-друге, людям це потрібно, і це прикольно. І, по третє, це ж цілий будинок буде!», — Василь Байдак, комік, волонтер.

Жінка смачно годує його та інших волонтерів. Василь запросив Ірину на свій стендап-концерт. За рік завдяки Василю та компанії волонтерів у Ірини знову є своя оселя.

«Українці розуміють, що немає нічого непосильного. Якщо щось зробила людина, то інша людина це зможе зробити. Через це все стало супер. В цьому є така велика сила. Потрібно побудувати будинок? Що, потрібні професіонали, і тільки професіонали? Та ні», — Василь Байдак, комік, волонтер.

Її дім ще потребує утеплення та внутрішніх робіт, але волонтери працюють над цим. А пані Ірина у власній оселі чекає на Перемогу України.

«Я чекаю, коли закінчиться війна. А потім буде видно, як далі жити. Коли в нас буде Перемога, тоді й настане новий рік», — Ірина, власниця будинку.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: