fbpx
Сьогодні
16:21 18 Бер 2023

В Івано-Франківській громаді мешканцям роздаватимуть саджанці дерев та квітів: навіщо це рішення

З 1 квітня 2023 року громаді в Івано-Франківській громаді розпочнуться толоки. Мешканцям обласного центру, які хочуть висадити дерева та квіти у дворах, міськрада запропонує отримати саджанці.

Про це розповів в ефірі радіо "Західний Полюс" голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

У чому проблема?

В Україні гостро стоїть питання щодо проблем екології та відновлення екосистеми країни. Погіршення стану лісів в Україні сьогодні є однією з найбільших екологічних катастроф. Вирубка лісів значно підвищує ризики повеней та паводків, відповідно, погіршується якість грунту та родючість.

На сьогодні ще додалися наслідки російської агресії. Унаслідок обстрілів загарбниками найбільше в Україні зараз страждає ліс, і держава зазнає колосальних втрат. 

Через російську агресію майже три мільйони гектарів лісу було пошкоджено. Це майже третина залісненої території України. Майже 500 тисяч га знаходяться зараз під тимчасовою окупацією або в зоні воєнних дій.

Також потребують озеленення і регіони, де воєнні дії не відбуваються.

Яке рішення?

У Івано-Франківську мешканцям обласного центру, які хочуть висадити дерева та квіти у дворах, міськрада запропонує отримати саджанці.

Фото: Pexels

За словами Марцінківа, більшість саджанців закупить міська рада. Для освітніх закладів посадковий матеріал вирощують працівники Івано-Франківської міської екологічної станції, що розташована на вулиці Ленкавського.

Як це працює?

"Голови ОСББ, будинкових комітетів чи ініціативні групи містян, які хочуть висадити дерева поблизу будинків та у дворах, мають звернутися в департамент інфраструктури, житлової та комунальної політики", пояснив Руслан Марцінків.

Заявки на озеленення можна подавати з 1 квітня.

"Можна й мені також писати, що ви хочете провести толоку або маєте намір посадити дерева, щоб вас забезпечили саджанцями та знаряддям", наголосив голова Івано-Франківська.

За словами Марцінківа, більшість саджанців міська рада купляє. Для освітніх закладів посадковий матеріал вирощують працівники Івано-Франківської міської екологічної станції, що розташована на вулиці Ленкавського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: