fbpx
Сьогодні
Відео 10:31 18 Бер 2023

Українські захисники на півночі країни пройшли підготовку на психологічну стійкість у бою

Для українських військових, що боронять Північну операційну зону, були проведені комплексні заняття з тактичної та психологічної підготовки.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Командування Об'єднаних Сил ЗС України.

У військовому командуванні повідомили, що захід відбувся задля відпрацювання у військовослужбовців навичок виконання штурмових дій у складі підрозділу в умовах, максимально наближених до бойових дій.

Як повідомив командувач Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, ці заняття передбачають відпрацювання у військовослужбовців психологічної стійкості до різних ефектів бою, зокрема вибухів, спалахів, будь-яких шумів, криків тощо.

"Смуга перешкод, яку долають військовослужбовці, максимально насичена різними елементами, що вимагають від воїнів фізичної витривалості, тактичної та психологічної підготовки. Складно в навчанні – легше буде в бою. Звичайно, ми не відтворимо всього того, що відбувається на полі бою, але максимально наблизимо й підготуємо наших військовослужбовців", підкреслив генерал-лейтенант.

Командувач також зазначив, що це не нова смуга. Такі ж самі використовують у десантно-штурмових підрозділах, підрозділах Сил територіальної оборони та механізованих підрозділах.

Найголовніше в такій смузі – це відпрацювання стійкості у військовослужбовців, бажання прибути до фінішу всією групою та виконати поставлене завдання.

"Для того, щоб бути психологічно готовими до ведення сучасного бою, потрібно якісно готуватися. Бійці мають відповідно реагувати на вибухи та стрілянину, тоді як командир – швидко приймати рішення й вести за собою людей", наголосив Наєв.

Командувач зазначив, що дощ, вода, бруд – усе це притаманне сучасному бою. І військовослужбовець має бути повністю готовим до дій у таких умовах. У цьому й полягає головний зміст цієї підготовки.

"Поки обстановка дозволяє, у Північній операційній зоні тривають заходи з підготовки військ. Також готуються командири, штаби. Крім цього, ми продовжуємо мінувати державний кордон України, створювати нові оборонні рубежі й позиції. Усе це необхідно для того, щоб зміцнити нашу оборону", – зауважив Наєв.

Як писала Рубрика, за участі командувача Об'єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва на виконання завдання Президента України Володимира Зеленського в Сумській області провели нараду з питань удосконалення цивільного захисту населення, що мешкає в прикордонних районах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: