fbpx
Сьогодні
14:23 18 Бер 2023

У списку Башар аль-Асад: Президент України запровадив санкції проти 300 фізичних осіб

Президент України Володимир Зеленський підтримав запровадження санкцій проти 300 фізичних осіб та 141 юридичної особи.

Про це пише Рубрика, посилаючись на відповідний указ № 163 від 18 березня на офіційному сайті президента України.

Зазначають, що цим документом Глава держави ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони про застосування персональних спеціальних економічних та інших санкцій.

У списку фізичних осіб, проти яких запроваджуються санкції, є громадянин Сирії Башар Хафез аль-Асад 11.11.1965 року народження.

Ймовірно, мова йде про сирійського диктатора Башара аль-Асада, однак, згідно з відкритими даними, він народився 11 вересня 1965 року.

Окрім того, до списку потрапили прем'єр-міністр Сирії Хусейн Арнус та очільник МЗС цієї країни Фейсал аль-Мікдад.

Санкції запроваджено терміном на 10 років і серед іншого передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань.

Переважна більшість інших осіб у списку — громадяни російської федерації.

Серед юридичних осіб санкції запроваджено, зокрема, проти низки російських науково-виробничих, суднобудівних підприємств та компаній авіаційної галузі тощо.

Також указ стосується кількох іранських фірм.

Нагадаємо, що 17 березня Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду в п'ятницю видала ордери на арешт президента росії владіміра путіна у зв'язку із ситуацією в Україні.

Усі країни-члени Міжнародного кримінального суду тепер юридично зобов'язані затримати і передати до суду підозрюваного президента росії.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що після історичного рішення про видачу ордера на арешт російського лідера повинна бути історична відповідальність.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: