fbpx
Сьогодні
12:44 18 Бер 2023

У розвідці вважають, що росія ракетними атаками вже не зможе докорінно вплинути на логістику та економіку України

English version here

представник ГУР Андрій Юсов Фото: suspilne.media

Російська армія й надалі продовжуватиме свою тактику ракетного терору, проте вплинути ракетними та безпілотними ударами по українській економіці, логістиці докорінним чином вже не зможе.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова в ефірі національного телемарафону.

"Від ракетного терору рашисти не відмовляються, але ми бачимо, що ракетний бліцкриг провалився відтоді як і почався, хоче цей інструмент залякування й далі використовується", зазначив розвідник.

Юсов підкреслив, що розвідка спостерігає збільшення інтервалів між ракетними атаками ворога.

"Якщо раніше це були щотижневі масовані ракетні удари, то зараз інтервал може бути в 3-4 тижні.

Вони використовують "Шахеди", але вже по-іншому і кількісно, і по інтервалах. Ну і високоточного ракетного озброєння у росіян стає справді мало", – зазначив Юсов.

Як підкреслив представник української розвідки, якщо говорити про "Калібри", "Іскандери", "Кинжали", то "це не та зброя, якою ворог може собі дозволити засипати Україну".

"Так, застарілого ракетного озброєння у РФ ще багато. Особливо, коли мова йде про С-300 – це означає підвищення загрози для прифронтових територій і ми бачимо ці руйнування досі по Запоріжжю й інших містах. Але в цілому ця тактика ракетного терору вже зазнала поразки. Україна пережила зиму, енергетична система вистояла і сьогодні докорінним чином вплинути на українську економіку, логістику ворог вже не зможе", – зауважив Юсов.

Нагадаємо, що 17 березня українські Повітряні сили під час нічної атаки дронами на регіони України знищили 11 "Шахедів".

Як писала Рубрика, у Дніпропетровській області російські загарбники скерували дрони-камікадзе на об'єкти критичної інфраструктури, у Дніпровському районі знищено три безпілотники, проте два БпЛА влучили в об'єкт критичної інфраструктури у Новомосковську.

Окрім того, у Львівській області, у ніч на 18 березня, російські агресори вдарили трьома БПЛА по нежитлових приміщеннях в Яворівському районі, ще три збили сили ППО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: