fbpx
Сьогодні
16:32 18 Бер 2023

Кубраков: ще на чотири місяці погодилася продовжити зернову ініціативу росія

English version here

Фото: GETTY IMAGES

Завдяки спільним зусиллям Організації об'єднаних націй та Туреччини зернову ініціативу продовжили ще на 120 днів.

Про це міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України з відновлення Олександр Кубраков написав у Twitter.

Очільник відомства подякував генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу, президенту Ердогану, міністру Хулусі Акару та всім партнерам за дотримання домовленостей у продовженні угоди ще на 4 місяці.

Кубраков додав, що завдяки спільним зусиллям України та партнерів на світові ринки поставлено 25 млн тонн українського зерна.

Напередодні російська сторона заявила, що "не заперечує" продовженню зернової ініціативи, яка дозволяє експортувати українське продовольство через море, але лише на 60 днів.

Довідка

Зазначимо, Україна наполягала, що заявлена росією можливість продовження зернової ініціативи на 60 днів замість 120 днів суперечить підписаним разом з ООН та Туреччиною документам.

Нагадаємо, що контракт на експорт українського зерна через контрольоване росією Чорне море закінчується 18 березня.

Раніше ЗМІ повідомили, що Україна розпочала онлайн-переговори з партнерами щодо продовження Чорноморської зернової ініціативи, спрямованої на те, щоб Київ міг продовжувати постачання зерна на світові ринки.

Ініціатива була започаткована за посередництва Організації Об'єднаних Націй та Туреччини в липні минулого року, а в листопаді її було продовжено.

Росія заявила, що погодиться на продовження Чорноморської зернової угоди лише в тому випадку, якщо будуть враховані інтереси її власних сільгоспвиробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: