fbpx
Сьогодні
Фото 10:53 18 Бер 2023

Рішення для відбудови: на Київщині за кошти Євросоюзу в Ірпені відновили два житлові комплекси

В Ірпені на Київщині житлові комплекси "Затишний" та "ЖК Ново-Оскольський", які були пошкоджені внаслідок російської агресії, відновили за кошти Європейського Союзу. На відбудову будинків витратили 12,5 мільйона євро.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Бутенко, пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу відомства у Фейсбуці.

У чому проблема?

Під час наступу військ російської федерації у лютому 2022 року на Київщині десятки житлових будинків були пошкоджені та знищені російськими окупантами.

Не минула така участь і Ірпінь, де відбувалися жорсткі бої, поки на початку квітня українські захисники не деокупували місто.

Яке рішення?

Європейський Союз запропонував програму відбудови та інвестиції в критичну інфраструктуру.

Житлові комплекси відновили в межах програми "ВідновиДІМ" за ₴12,5 мільйона, які виділив Євросоюз.

Програма "ВідновиДІМ" запущена в листопаді 2022 року. З того часу надійшло близько 70 заявок щодо відновлення житла від ОСББ з різних регіонів України. В ній можуть взяти участь ОСББ Миколаївської, Київської, Чернігівської, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської областей на міста Києва.

Як це працює?

Кошти спрямовано на ремонт фасадів, встановлення нових вікон, відновлення інженерних систем, покращення енергоефективності будівель тощо.

"Співвласники обох житлових комплексів подали заявку на участь у програмі у листопаді минулого року, а вже через два місяці змогли повернутись у відновлені домівки.

Важливо, що відновлення цих будинків врахувало сучасні вимоги щодо енергоефективності та цивільної безпеки. Ми переконані, що в рамках відбудови ми повинні зробити житлову інфраструктуру якіснішою, безпечнішою та енергоефективнішою, ніж вона була раніше", – зазначив Бутенко.

Програма "ВідновиДІМ" фінансує закупівлю 100% будівельних робіт та матеріалів, необхідних для відновлення.

Мінімальний розмір гранту, який може отримати один об'єкт відновлення, становить 7,2 млн грн. Загалом, на реалізацію Програми Європейський Союз виділив €25 мільйонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: