fbpx
Сьогодні
11:51 18 Бер 2023

Понад 1 мільярд активів російського бізнесмена на Чернігівщині передали до АРМА

Фото: avto-cheksil.cn.ua

Активи чернігівської текстильної компанії на понад 1 млрд грн, яка пов'язана з російським бізнесом, направили до Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Про це інформує пресслужба СБУ, пише Рубрика.

Правоохоронці розповідають, що в межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. А також притягнення винних до відповідальності.

Силовики зазначили, що рішення стосується всього нерухомого майна компанії та корпоративних прав на неї. Загальна вартість вилученого на користь держави майна становить понад 1 млрд грн.

"За даними слідства, кінцевим бенефіціаром підприємства є російський бізнесмен, який працює на військово-промисловий комплекс країни-агресора.

Встановлено, що він володіє групою російських компаній, які виконують замовлення з виробництва військового одягу і спорядження для окупаційних угруповань РФ", розповіли в СБУ.

Відповідні заходи проходять співробітники СБУ Чернігівської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Мова йде про бізнесмена Антона Громова і компанію "Чексил", повідомили джерела ЕП у правоохоронних органах.

Нагадаємо, що за матеріалами СБУ суд арештував все нерухоме майно однієї з текстильних компаній на Чернігівщині. Кінцевим бенефіціаром її є російський бізнесмен, який працює на військово-промисловий комплекс рф.

Рішення суду стосується виробничих приміщень, складів та офісів підприємства. Загальна вартість арештованого майна – більше ніж 1 млрд грн.

"За наявними даними, бенефіціарний власник українського промислового об'єкта володіє також групою російських компаній, які на замовлення російської армії та її силових структур здійснювали виробництво та постачання військового одягу і спорядження.

Наразі вивчається інформація, що до початку повномасштабного вторгнення українська компанія пересилала тканину російського військового зразка до Республіки Білорусь.

Для експорту використовували мережу підконтрольних фірм, які здійснювали зовнішньоекономічні операції на користь ворога", – заявили в СБУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: