fbpx
Сьогодні
10:16 18 Бер 2023

Британські розвідники пояснили, що може стояти за зміною у рф призовного віку

Для того, щоб мати більше підготовлених резервістів та змусити пройти через армію тих, хто зараз уникає її завдяки вищій освіті у російській федерації хочуть змінити призовний вік.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 18 березня.

Британські аналітики нагадують, що 13 березня у Держдумі з'явився законопроєкт, який пропонує змінити призовний вік для чоловіків з 18-27 до 21-30 років. Його скоріш за все ухвалять і він набуде чинності з 2024 року.

У розвідці Британії нагадали, що росія поводить призов двічі на рік. У рф офіційно запевняють, що призовників не залучають до бойових дій в Україні. Проте, щонайменш кілька сотень з них, схоже, під тиском підписали контракт.

Плани на зміну призовного віку пов'язують із тим, що зараз чимало молодих людей уникають армії на підставі того, що є студентами вищих навчальних закладів.

"Дуже ймовірно, що влада змінює вікові рамки, щоб збільшити кількість військових. Оскільки студенти таким чином змушені будуть пройти службу.

Навіть якщо Росія продовжить утримуватися від залучення строковиків у війні, ці додаткові призовники вивільнять більше професійних військових для участі у бойових діях", підкреслили у розвідці.

Нагадаємо, що напередодні в огляді британські розвідники констатували, що темп російських операцій по всій лінії фронту найнижчий з січня 2023 року.

Швидше за все, це пов'язано з тим, що російські війська тимчасово виснажили боєздатність розгорнутих формувань до такої міри, що навіть локальні наступальні дії наразі не є стабільними, пояснили британські розвідники.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: