fbpx
Сьогодні
12:36 17 Бер 2023

У Києві комендантську годину найімовірніше скоротять із 26 березня

У Києві комендантську годину найімовірніше скоротять із 26 березня, вона триватиме з 00:00 до 05:00 щодня.

Про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Київської міської військової адміністрації.

«КМВА вживає усі можливі заходи для покращення життя мешканців Києва із врахуванням усіх заходів безпеки. Зараз триває процедурне узгодження щодо термінів і порядку зміни тривалості комендантської години в Києві. Згідно робочому варіанту, найвірогідніше з 26-го березня 2023 року комендантська година в столиці України скоротиться. Починаючи від вказаної дати, вона триватиме з 00:00 до 05:00 щодня», – йдеться в повідомленні.

Начальник КМВА Сергій Попко зазначив, що питання комендантської години розглядались регулярно: опрацьовували спільно з командуванням Угрупування сил і засобів оборони міста Києва, отримали численні клопотання.

«Ми бачили і розуміли суспільний запит щодо скорочення. Це і успішна петиція, звернення приватних підприємств, державних установ та простих мешканців столиці. Зменшення комендантської години узгоджується з метою покращення логістичного забезпечення в столиці України, сприяння сталому розвитку промисловості, підприємництва та економіки в цілому. Новий період комендантської години дозволить збільшити час руху громадського транспорту для зручності киян та гостей міста Києва», – сказав він.

Також Попко наголосив, що скорочення тривалості комендантької години має сприяти зменшенню соціальної напруги, нарощенню виробництва, створенню нових робочих місць. За його словами, підприємства сфери обслуговування також матимуть змогу подовжити час свої роботи.

Як повідомлялося, під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, а також переміщатись транспортом або пішки. Якщо в заборонений час людина знаходиться на вулиці, то комендантський патруль має право затримати дану особу і перевірити у неї наявність документів, встановити причину порушення комендантської години.

У разі потреби може бути проведений огляд речей, транспортного засобу та навіть помешкання затриманого. Якщо затриманий чинить опір або не виконує законні вимоги комендантського патруля, то до такої особи можуть застосувати фізичну силу чи (в крайньому випадку) вогнепальну зброю.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: