fbpx
Сьогодні
16:25 17 Бер 2023

Латвія запровадила санкції щодо 35 громадян росії: кого включили у список

Сьогодні, 17 березня, міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс ухвалив рішення про включення 35 громадян російської федерації до списку осіб, яким заборонено в'їзд в країну через підтримку агресії проти України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву МЗС Латвії.

"Згідно з рішенням, прийнятим відповідно до частини другої статті 61 Закону про імміграцію, цим особам буде заборонено в'їзд до Латвії на невизначений термін", – йдеться у повідомленні.

До списку увійшли наступні особи:

  • Родіон Мірошник – "екс-посол "ЛНР" в РФ;
  • Ярослав Дронов, Акім Апачов, Наталія Качура, Надія Бабкіна – співаки;
  • Поліна Агурєєва, Станіслав Старовойтов – актори;
  • Геворг Мірзаян, Ростислав Іщенко, – політологи;
  • Михайло Шахназаров, Юлія Вітязєва – журналісти.

"Латвія рішуче засуджує неспровоковану і невиправдану війну, розв'язану Росією проти України, яка триває вже понад рік і в якій через жорстокість російських збройних сил гинуть українські мирні жителі та солдати. Підтримка звірств, що творяться кремлівським режимом, означає співучасть у скоєних злочинах; тому в'їзд таких осіб до Латвії не допускається", – додали в МЗС.

Прем'єр-міністр Латвії Криш'яніс Каріньш заявляв, що країни-члени Європейського союзу мають офіційно розпочати переговори про вступ України до ЄС цього року, навіть якщо військові дії триватимуть.

У вівторок, 14 березня, уряд Латвії схвалив рішення про безоплатну передачу Україні ще 18 автомобілів, конфіскованих у п'яних водіїв.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: