Китай та росія намагаються приховати звірства КНДР, – Томас-Грінфілд

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що Китай намагається приховати від світу звірства КНДР, заблокувавши веб-трансляцію неформального засідання Ради Безпеки ООН за звинуваченнями у порушенні прав людини з боку Пхеньяну.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву посла США в ООН Лінди Томас-Грінфілд, пише Рубрика.

"Деякі члени Ради надто сильно готові захистити режим від відповідальності", – сказала посол, завуальовано натякаючи на Китай та рф.

Китай і росія стверджують, що Рада Безпеки, що складається з 15 членів, якій доручено підтримувати міжнародний мир та безпеку, не має обговорювати питання прав людини. Вони кажуть, що такі зустрічі мають бути обмежені іншими органами ООН, такими як Рада ООН з прав людини або Генеральна Асамблея ООН.

"Зустріч, організована США та Албанією, в жодному разі не була конструктивною. Замість ослаблення напруженості, це може швидше загострити конфлікт і, отже, є безвідповідальним кроком. Використання веб-телебачення ООН для прямого мовлення – марнування ресурсів ООН", – заявив китайський дипломат Сін Цзішен.

Усі 15 членів ради мають погодитись на те, щоб такі неофіційні обговорення транслювалися Організацією Об'єднаних Націй в інтернеті, і дипломати заявили, що трансляція рідко блокується. Незважаючи на дії Китаю, п'ятнична зустріч, як і раніше, була публічною і на ній були присутні представники ЗМІ.

Томас-Грінфілд заявила, що ядерна програма та програма балістичних ракет Північної Кореї нерозривно пов'язані з порушеннями прав людини з боку режиму.

Довідка

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин збирав екстрену нараду з представниками партії, щоб обговорити покращення дефіциту продовольства та проблеми сільськогосподарського сектору економіки.

Також раніше стало відомо, що десятки тисяч людей у КНДР можуть зазнати впливу радіоактивних матеріалів, які поширюються через ґрунтові води з підземного ядерного полігону.

Свіжі дописи

  • Новини

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

В Україні у соцмережах до “Євробачення-2024” запустили глобальний проєкт на підтримку українських жінок “СвітНаЇїПлечах”. Про старт… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Унаслідок операції ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

У тимчасово окупованому Криму внаслідок операції підрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України Group 13… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

СБУ затримала агентурну групу фсб, яка готувала масовані авіаудари по Україні напередодні Великодня

Служба безпеки затримала агентурну групу фсб, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської,… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У центрі Чернігова в приміщенні банку стався вибух: у результаті інциденту виникла пожежа, пошкоджено будівлю

У центрі Чернігова стався вибух у приміщенні банку. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена, постраждалих… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Українські оборонці розширили позиції в Кринках. Окупанти тиснуть на багатьох напрямках та просунулися під Куп’янськом: карти ISW

Сили оборони України розширили позиції на лівому березі Херсонської області, зокрема у Кринках, а також… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Фонд BGV із ФК “Полісся” передали символічний чек 132 ДШВ ЗСУ

ФК «Полісся» виручені кошти від домашніх весняних матчів 2024 року перераховує Благодійному фонду BGV на… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.