fbpx
Сьогодні
20:00 16 Бер 2023

Європейську систему маркування продуктів Nutri-Score впроваджують у супермаркетах Fozzy Group: як працюватиме це рішення

Європейську систему маркування продуктів Nutri-Score почали впроваджувати у таких магазинах, як  "Сільпо", "Фора" та інших супермаркетах мережі Fozzy Group.

Навесні 2023-го маркування з'явиться на 60 продуктах власних торгових марок Fozzy Group, як-от "Премія", "Повна Чаша" і Feels Good. 

У чому проблема?

Щоб утримувати клієнтів та задовольняти потреби споживачів, кожен бізнес має рухатися в ногу з трендами та запитами на ринку. У випадку з продуктовим рітейлом одне з правил – постійно розширювати й удосконалювати асортимент товарів. А головне зробити так, щоб клієнтам було легше і зручніше орієнтуватися у виборі продуктів з кращою поживною цінністю.

Яке рішення?

Nutri-Score – це система кольорового маркування, яка допомагає порівняти показники поживної цінності продуктів однієї категорії.

Систему маркування створила французька агенція охорони здоров'я Santé Publique France та затвердив уряд Франції у березні 2017 року. Також її використовують у Німеччині, Швейцарії, Бельгії, Люксембурзі, Нідерландах та Іспанії.

Маркування має вигляд п'ятиколірної шкали: від темно-зеленого до червоного кольору. Кольори пов'язані з літерами від А до Е. Позначка "А" відповідає продуктам з кращою поживною цінністю, а "Е" отримують продукти, поживна цінність яких нижча.

маркування продуктів Nutri-Score

Як це працює?

Нову кольорову етикетку спочатку нанесуть на рибу, овочеву консервацію, снеки, морозиво, варення, джеми та деякі інші продукти. Упродовж року етикетка Nutri-Score з'явиться всіх харчових продуктах вказаних торгових марок.

"Таке кольорове маркування допоможе одразу визначити продукти, які можна їсти регулярно (зелений колір), а які менше підходять для збалансованого харчування та щоденного раціону (червоний колір)", – кажуть у Fozzy Group.

Логіка формули така: харчовий продукт отримує бали від 0 до 40 залежно від кількості "негативних" поживних речовин, споживання яких варто обмежити або вживати помірно (цукор, насичені жири, сіль). Другий набір балів від 0 до 15 – за кількість "позитивних" поживних речовин, які є корисними для організму (вміст фруктів, овочів, бобових, горіхів, волоського горіха, ріпакової та оливкової олій, білків, харчових волокон). Чим нижчий загальний бал, тим кращий рейтинг поживної цінності продукту. Формула дещо відрізняється для напоїв і деяких продуктів, наприклад, для сиру, відзначають у мережі.

Довідка

У 2020-му в Україні відкрили реєстри органічної продукції, які дозволять онлайн перевірити сертифікацію, виробника та органічність продуктів.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: