fbpx
Сьогодні
15:01 16 Бер 2023

У небі кується перемога на землі: командувач Повітряних сил закликав Альянс до авіакоаліції

English version here

Фото: Скріншот

Північноатлантичний альянс має наростити зусилля щодо надання Україні сучасних багатоцільових винищувачів 4-го покоління, здатних захистити нашу державу від російського терору у небі.

З таким закликом звернувся командувач Повітряних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Микола Олещук онлайн під час участі в симпозіумі командувачів ПС країн-членів НАТО, цитує пресслужба ПС ЗСУ.

"Звертаюсь до вас із проханням, наростити зусилля щодо надання Повітряним силам України сучасних багатоцільових винищувачів четвертого покоління.

Вони здатні ефективно захистити нашу державу від повітряних терористичних атак Росії, а також здійснювати потужну авіаційну підтримку наземним військам, для звільнення та деокупації українських територій", наголосив генерал-лейтенант.

Олещук також додав, що лише спільні, узгоджені дії партнерів можуть посприяти у якнайшвидшому отриманні Україною західних багатоцільових літаків. Наявним прикладом досягнення цієї мети є танкова коаліція.

Генерал-лейтенант закликав створити авіаційну коаліцію під гаслом "Перемога на землі – кується в небі!".

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що найближчими днями Україні передадуть перші 4 з обіцяних Польщею 10 винищувачів МіГ-29.

Як писала Рубрика, Словаччина та Польща домовилися спільно передати Україні бойові літаки МІГ-29. Братислава готова передати 11 винищувачів, але спочатку це має затвердити парламент.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: