fbpx
Сьогодні
13:14 16 Бер 2023

Очікувати можна будь-чого: у Повітряних силах назвали можливі цілі армії рф для масованих атак

Російській федерації узимку знищити енергетичну інфраструктуру України не вдалося, тому тепер очікувати можна будь-чого.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат в інтерв'ю 24 Каналу.

"Можуть все що завгодно обстрілювати. У них є пріоритетні цілі – урядові будівлі, будівлі Збройних Сил і Міністерства оборони.

Тобто, як вони там називають їх, "центри прінятія рішеній". Урядові будівлі – це не лише столиця, адже ми пам'ятаємо про Харківську та Миколаївську ОДА.

Також транспортна інфраструктура, гідротехнічні споруди, очисні споруди. Все, що може принести горе людям й екологічну катастрофу", наголосив полковник.

Ігнат також пригадав наслідки масованої атаки 9 березня та зазначив, що попри закінчення зими росія не полишає спроб атакувати українську енергетичну сферу.

"Тому очікувати від них можна будь-чого. Треба просто бути готовим і нищити все, що летить на нас. А людям дотримуватись рекомендацій з безпеки.

Чи будуть вони це робити далі? Хоч виробництво триває, основний стратегічний запас новітніх крилатих і балістичних ракет вичерпується", підкреслив речник Повітряних сил ЗСУ.

Зазначимо, що мова йде про ракети Х-101, "Калібр", "Іскандер-М", "Кинджал".

Спікер додав, що це зброя, яка може летіти далеко й влучати у радіусі 10 – 20 метрів: "Це високоточна далекобійна зброя".

Нагадаємо, у ніч на 9 березня ворог випустив по Україні 81 ракету. Було влучання по критичній інфраструктурі.

За понад рік, від 24 лютого 2022 року, рф завдала майже 5 тис. ракетних, 3,5 тис. авіаційних ударів і 1,1 тис. атак дронів по території України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: