fbpx
Сьогодні
09:58 16 Бер 2023

Не пробачимо ворогу жодної зруйнованої долі: Зеленський з нагоди річниці атаки рф на маріупольський драмтеатр

English version here

Фото: Reuters

У Донецькій області рік тому, 16 березня, російська армія завдала авіаційного удару по Драматичному театру у Маріуполі, де переховувалися мирні жителі від бомбардувань.

Глава держави заявив, що "ми йдемо до забезпечення повної відповідальності агресора".

Про це йде мова у зверненні українського лідера, пише Рубрика.

Нагадаємо, що саме в цей день рік тому, 16 березня 2022 року, російські загарбники цілеспрямовано скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя.

На той час будівля була сховищем місцевих мешканців від ворожих атак, поблизу неї був напис "Діти".

"Крок за кроком ми йдемо до того, щоб забезпечити повну відповідальність держави-терориста за скоєне проти нашої країни, нашого народу.

Не пробачимо окупантам жодної зруйнованої долі.

Пам'ятаємо всіх, чиє життя забрав російський терор", підкреслив Зеленський.

Довідка

Як писала Рубрика, 16 березня 2022 року, росіяни скинули потужну бомбу на Драматичний театр Маріуполя, у бомбосховищі якого було 1000 людей.

23 березня 2022 року стало відомо, що в Маріуполі росіяни знищують докази вбивства цивільних в укритті під Драматичним театром.

20 травня 2022 року радник мера Маріуполя повідомив, що росіяни завершили розбір завалів Драмтеатру в Маріуполі, тепер визначити кількість загиблих неможливо.

30 червня міжнародна організація Amnesty International, що розслідувала знищення Маріупольского драматичного театру, дійшла висновку, що окупанти свідомо скинули бомбу на театр, знаючи, що там переховуються сотні мирних мешканців.

Уже 18 серпня Петро Андрющенко інформував, що загарбники почали відновлювати зруйнований ними драмтеатр і вкрали унікальний дитмайданчик зі скверу.

Російська окупаційна влада ухвалила рішення знести задню та центральну частину драматичного театру в Маріуполі, однак фронтальну залишать "як основу реконструкції".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: