fbpx
Сьогодні
Фото 11:12 16 Бер 2023

CNN: на Донеччині українські воїни збили китайський дрон Mugin-5

Фото: CNN

У Донецькій області в ніч проти 11 березня українські Сили оборони збили безпілотник Mugin-5, виготовлений у Китаї.

Про це повідомляє CNN.

Як пише телеканал, українська Служба безпеки СБУ повідомила CNN, що у ніч на 10 березня їхні агенти, які базуються на окупованій російськими загарбниками території, попередили про запуск рф безпілотника по позиціях українських військових.

Після цього Служба передала цю інформацію військовим, що базуються поблизу Слов'янська. Близько 2-ї ночі бійці 111-ї бригади Сил територіальної оборони України почули звук БПЛА та побачили, як на літальному апараті замиготіла лампочка.

Українські захисники відкрили по ньому вогонь із автоматів АК-47, пише телеканал.

Розташована в китайському Сямені компанія Mugin Limited підтвердила CNN, що це був безпілотник її виробництва, назвавши інцидент "глибоко прикрим".

Фото: CNN

Там засуджують використання своєї продукції під час війни. Деякі технічні блогери називають Mugin-5 "дронами Alibaba", оскільки їх можна було купити за ціною до $15 тисяч на китайських інтернет-сайтах, включно з Alibaba й Taobao.

Офіцер армії Великої Британії у відставці і фахівець з БПЛА Кріс Лінкольна-Джонс розповів телеканалу, що озброєний комерційний дрон не був оснащений камерою. Це означає, що його не могли використати для спостереження.

Фото: CNN

По суті, він схожий на "німу бомбу", каже британець. За його словами, з військової точки зору БПЛА задешевий, а його використання росією ще раз доказує: "РФ не є наддержавою, як про це думали у світі".

Також експерти вважають, що дрон був модернізований. Про це свідчить виготовлений із 3D-друкованих компонентів спусковий механізм бомби.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: