fbpx
Сьогодні
10:28 16 Бер 2023

Британські розвідники вказали на одну з причин тиску військ рф на донецький Вугледар

Фото: UNIAN

Частково через конкуренцію з "вагнерівцями", які досягли тактичного просування на Бахмутському напрямку, російське міноборони наполегливо вимагає успіху у Вугледарі на Донеччині.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 16 березня.

Британські розвідники зазначили, що за останній тиждень російські спроби штурму Вугледара майже напевно сповільнилися.

Це сталося після неодноразових, надзвичайно дорогих невдалих атак упродовж попередніх трьох місяців.

Одним із факторів важких російських втрат у цьому секторі стало успішне застосування Україною систем дистанційного керування протитанковими мінами (RAAM).

RAAM – це спеціальний артилерійський снаряд, який розсіює протиброньові міни на відстані до 17 км від стріляючої установки.

У деяких випадках українські війська запускали міни й позаду російських підрозділів, що наступали. Такими діями вони викликали безлад при спробі російських машин відступити.

Єдиного помітного тактичного успіху російські сили останнім часом досягли у Бахмутському секторі. Там переважають наймані сили групи "Вагнера", які нині ведуть публічну ворожнечу з міністерством оборони рф.

"Існує реальна можливість того, що Міноборони Росії наполегливо домагається успіху у Вугледарі – частково тому, що хоче, щоб його власні успіхи конкурували з досягненнями "Вагнера", стверджують у британській розвідці.

Нагадаємо, Британія в ОБСЄ заявила, що рф втратила під донецьким Бахмутом до 30 тисяч убитими та пораненими.

Міністр оборони США Ллойд Остін напередодні запевнив у підтримці України незалежно від того, яке рішення вона ухвалить щодо оборони Бахмута.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: