fbpx
Сьогодні
09:37 16 Бер 2023

Британія в ОБСЄ заявила, що рф втратила під донецьким Бахмутом до 30 тисяч убитими та пораненими

Російська регулярна армія та ПВК "Вагнер" з травня минулого року в боях за Бахмут на Донеччині втратили від 20 до 30 тис. убитими й пораненими.

Про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у Відні, передає Укрінформ.

"Протягом останнього тижня ми спостерігали інтенсивні бойові дії в той час, як рф продовжує наступ на Донбасі. росія зазнає надзвичайно великих втрат.

З травня минулого року лише в районі Бахмута було вбито і поранено від 20 до 30 тис. "вагнерівців" і регулярних російських військових – це величезні людські втрати при загальному просуванні приблизно на 25 кілометрів", підкреслив британський делегат.

Як зазначив військовий дипломат, це означає, що "на кожен пройдений кілометр припадає понад 800 убитих або поранених російських військовослужбовців, переважна більшість з яких – бойовики "Вагнера".

Тому, як наголосив Стаббс, власнику ПВК "Вагнер" євгену пригожину "стає дедалі важче поповнювати запаси для того, що він назвав "м'ясорубкою" на сході України".

Окремо британський делегат указав, що, судячи з усього, в росії вичерпуються запаси ракет. Про це свідчить зростання інтервалів, з якими рф завдає ударів по критичній інфраструктурі України.

З його слів, так само гостро стоїть і питання забезпечення російських військ технікою.

"росія зазнала величезних втрат важкої бронетехніки, що змусило її розгорнути на фронті 60-річні основні бойові танки Т-62. З літа 2022 року було знято зі зберігання приблизно 800 застарілих Т-62. Зовсім недавно в Україні також були розгорнуті російські бронетранспортери БТР-50 – раритетні машини, які вперше були прийняті на озброєння російської армії в 1954 році". підкреслив Стаббс.

Тоді у старшого військового радника делегації Великої Британії в ОБСЄ виникає питання:

"Чому ж нове покоління російської військової техніки, яке так вихваляють, відсутнє на полі бою?".

"Правда полягає в тому, що розрекламований російський основний бойовий танк нового покоління Т14 "Армата" виявився "білим слоном". Він ледве здатен взяти участь у параді, не кажучи вже про бойові дії в Україні.

А російські військово-повітряні сили настільки не довіряють багатоцільовому літаку 5-го покоління Су-57, що не наважуються використовувати його над Україною", – сам же і відповів Стаббс.

Він підкреслив, що російське військове командування демонструє вражаючий брак компетентності  А також розтрачує стратегічні ресурси заради невеликих тактичних перемог.

"Правду бачить кожен: військова й оборонна промисловість росії зазнають поразки в Україні", – наголосив британський дипломат.

Нагадаємо, що командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що війська російської федерації безуспішно намагаються оточити Бахмут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: