fbpx
Сьогодні
11:22 16 Бер 2023

Антикорупційний суд виправдав нардепа Слуги народу Камельчука

Народного депутата від фракції "Слуги народу" Юрія Камельчука, якого звинувачували у недостовірному декларуванні, Вищий антикорупційний суд виправдав.

Таке рішення 16 березня ухвалила колегія суддів ВАКС у складі Віра Михайленко (головуюча), Сергій Мойсак і Тимур Хамзін, повідомляє Рубрика.

Зазначають, що народного депутата виправдано у зв'язку з недоведеністю в його діях складу кримінального правопорушення.

"Камельчука Юрія Олександровича визнати невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України, та виправдати у зв'язку з недоведеністю наявності в його діях складу правопорушення", – оголосила головуюча суддя Михайленко.

Вирок можна оскаржити протягом 30 днів з дня проголошення до Апеляційної палати ВАКС. Водночас строк давності у цій справі завершується 5 квітня 2023 року.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу нардепа Камельчука про недостовірне декларування.

За версією обвинувачення, нардеп був зобов'язаний, але не вніс до електронної декларації особи за 2020 рік відомості про квартиру на Печерську в Києві, яку орендував протягом двох років – з жовтня 2019 по жовтень 2021 років. Вартість квартири становить понад 3,6 млн грн.

Окрім того, нардеп не зазначив дані про непогашений кредит перед банком на суму понад 48 864 долари. Розслідування цих фактів розпочато на підставі обґрунтованого висновку НАЗК.

Раніше НАЗК встановило, що нардеп від СН Камельчук не задекларував квартиру, три фірми та кредит у ПриватБанку. Пізніше агентство направило до НАБУ свій висновок.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: