fbpx
Сьогодні
09:32 15 Бер 2023

"Життєздатне рішення": Гроссі заявив, що стало можливим розв'язати питання безпеки Запорізької АЕС

Для безпечної роботи тимчасово захопленої росіянами Запорізької АЕС є життєздатне рішення, яке потребує міжнародної підтримки.

Про генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі сказав під час виступу в Центрі стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні, передає Укрінформ.

"Звісно, це (рішення – ред.) має бути політично можливим, а також життєздатним. І у мене склалося враження, що ми маємо на столі життєздатне рішення", – зазначив очільник МАГАТЕ.

Гроссі підкреслив, що впродовж місяців працював над пропозицією для забезпечення захисту Запорізької АЕС.

"І я відчув минулого тижня, коли найбільша атомна електростанція в Європі вшосте була змушена ввімкнути аварійні дизельні генератори, що ми не мали опинитися в такому становищі", – зауважив гендиректор організації.

Зі слів Гроссі, МАГАТЕ не намагається шукати політичного вирішення конфлікту. Натомість прагне розв'язати проблему ядерної безпеки, яка має міжнародне значення.

Нагадаємо, що Сполучені Штати, Євросоюз, інші країни Заходу неодноразово закликали рф вивести війська з території Запорізької атомної електростанції та повернути Україні контроль над найбільшою АЕС у Європі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: