В ISW заявили, що армія рф за місяць наступу змогла захопити менше ніж 0,04% території України

У лютому російська армія в ході довгоочікуваного наступу змогла захопити менш ніж 0,04% української території, при цьому втративши тисячі військових та важливу техніку.

Про це повідомляє видання Business Insider із посиланням на підрахунки Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначають, що за даними моніторингової групи War Mapper, росії в лютому вдалося збільшити площу захоплених територій на 85 кв. км, що дорівнює 0,01% площі України.

Своєю чергою аналітики ISW повідомили Insider, що згідно з картографічними даними, у період з 31 січня до 28 лютого росія змогла захопити 0,039% території України.

Це еквівалентно приблизно 233,94 квадратного кілометра.

В ISW сказали виданню, що обидві цифри досить малі, а причиною їхньої відмінності може бути "маленький прорахунок". Проте зрештою дві цифри точно відображають обмежений стан територіальних завоювань рф.

"Росія отримала цю крихітну ділянку землі, втративши тисячі солдатів і втративши військову техніку", – зазначає видання.

Нагадаємо, наприкінці лютого глава української розвідки Кирило Буданов заявив, що очікуваний великий наступ росії вже триває.

"Він так триває, що не всі це навіть бачать, такої якості цей наступ", зазначив тоді він. Очільник ГУР також додав, що з середини до кінця весни в Україні будуть вирішальні бої.

Секретар РНБО Олексій Данілов припускав, що росіяни в рамках нового наступу можуть провести атаки на північному сході від Харкова або на півдні від Запоріжжя.

Як писала Рубрика, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 161 500 вояк, лише за минулу добу близько 1000 загарбників.

Свіжі дописи

  • Новини

Головнокомандувач ЗСУ показав авіаудари по місцях зосередження особового складу росіян

Військові Збройних сил України завдали ударів по місцях зосередження російських загарбників. Про враження цілей у… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ знищили ще понад 1300 окупантів та 37 артсистем

Минулої доби, 28 квітня, Сили оборони ліквідували ще понад 1300 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Війська рф понад 300 разів били по Запорізькій області: є порений та руйнування 

Загарбники впродовж доби 346 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 10 населених… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Генштаб: Сили оборони відбили 55 атак противника на Авдіївському напрямку

Українські військові утримали позиції та відбили штурми російських військ на Херсонському напрямку. Також ЗСУ відбили… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У столиці Грузії проходить черговий протест через закон про “іноагентів”

У неділю, 28 квітня, в Тбілісі проходить акція протесту проти законопроєкту про "іноагентів" під гаслом… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Старшокласникам викладатимуть курс “Агросфера”: навіщо це рішення

За сприяння Проєкт USAID "Економічна підтримка України"(Проєкт USAID) експерти громадської організації СвітОсвіт створили навчальний шкільний… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.