fbpx
Сьогодні
08:59 15 Бер 2023

Уперше за останні 54 роки король Норвегії відвідав військових на кордоні з рф

Фото: Ян Лангхаунг / NTB

Король Норвегії Гаральд, який є головнокомандувачем збройних сил, уперше за понад пів сторіччя відвідав гарнізон норвезьких військових на кордоні російської федерацією.

Про це інформує NRK.

Зазначають, що у гарнізоні щорічно проходять навчання близько 600 військовослужбовців. Гарнізон відповідає за моніторинг ситуації у прикордонній смузі, а також за потреби може діяти від імені поліції.

У виданні повідомили, що гарнізон норвезьких військових у муніципалітеті Сьор-Варангер, що межує з росією є найпівнічнішим розташованням сили Північноатлантичного альянсу.

Фото: Ян Лангхаунг / NTB

"Останній раз я був тут у 1969 році, тож, мабуть, настав час приїхати знову. По-друге, я хотів привітатися з військовими, які роблять важливу роботу на кордонах Норвегії…

Зараз особлива ситуація, і з 2014 року у Європі йде війна. Охорона наших кордонів і захист свободи стають все важливішою складовою військової служби", наголосив Гаральд.

Очільник збройних сил Норвегії, генерал Ейрік Крістофферсен зазначив, що уся військова співпраця країни з росією повністю припинена з 2014 року. Проте залишається певний діалог між гарнізонами прикордонників та для пошуково-рятувальних операцій у Баренцевому морі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: