Укренерго: в столиці та в 5 областях країни зберігаються мережеві обмеження

На рівні робочого дня зберігається споживання електроенергії. При цьому зберігаються мережеві обмеження у Києві та ще в 5 областях України.

Про це заявили в "Укренерго", пише Рубрика.

Зазначається, що працюють усі види електростанцій.

"Все ще триває водопілля, тож активно працюють гідроелектростанції. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Відновлено роботу одного з енергоблоків електростанцій, що дещо збільшило доступний обсяг генеруючих потужностей в енергосистемі.

Також триває незначний імпорт електроенергії", – йдеться у повідомленні.

При цьому зберігаються мережеві обмеження на Житомирщині та Харківщині, де внаслідок останньої ракетної атаки росіян 9 березня було завдано найважчих пошкоджень мережам, підкреслили в "Укренерго".

Також все ще наявні мережеві обмеження на Полтавщині, Сумщині, Київщині та у Києві.

"У зв'язку з цим при зростанні споживання у цих регіонах можливі обмеження споживання для уникнення перевантаження наявного у роботі обладнання та аварій.

Для відновлення надійності електропостачання великих обласних центрів до рівня, який був в енергосистемі до повномасштабного вторгнення, треба більше часу. Енергетики цілодобово працюють над цим. В інших регіонах обмежень у мережах "Укренерго", які б призводили до необхідності обмеження споживачів, немає. Ліміти споживання до областей не доводились", – додали в компанії.

Також підкреслюється, що складною залишається ситуація у регіонах вздовж лінії фронту. Зокрема, у вівторок було пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури на Донеччині, а також на Херсонщині.

"На Одещині "Укренерго" завершило аварійно-відновлювальні роботи. Тривають роботи з підвищення надійності живлення.

Також продовжуються відновлювальні роботи на всіх об'єктах "Укренерго", пошкоджених російськими атаками. Ми робимо усе можливе, щоб якомога швидше відновити надійність електропостачання", – резюмували в "Укренерго".

Довідка

У середу, 15 березня, енергосистема продовжує працювати майже без обмежень споживачів та має резерв потужності, нетривалі відключення можливі на Житомирщині та Київщині, заявили в Міенерго.

Свіжі дописи

  • Новини

Швейцарія виграла Євробачення 2024, Україна – у трійці найкращих

У шведському місті Мальме завершився пісенний конкурс “Євробачення”, переможцем 2024 року стала Швейцарія - Nemo… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

У Мальме проходить фінальний етап пісенного конкурсу Євробачення-2024: Alyona Alyona і Jerry Heil підкорили глядачів

У шведському місті Мальме розпочався фінальний етап пісенного конкурсу “Євробачення-2024”. Про це повідомляє Рубрика, посилаючись… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Канада візьме участь у Глобальному саміті миру

Голова уряду Канади Джастін Трюдо заявив, що братиме участь у Саміті миру в Швейцарії у… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

У центрі Броварів пролунав вибух: відомо про двох постраждалих, один з яких – правоохоронець

У центрі Броварів, що у Київській області, пролунав вибух. Унаслідок інциденту є постраждалі. Про це повідомив… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

У Міненерго планують підвищити тариф на електроенергію, але рішення ще не ухвалено

У Міністерстві енергетики тривають обговорення та ведуться розрахунки щодо підвищення тарифів на електроенергію для населення.… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Російські окупанти завдали удару по передмістю Харкова

Ввечері, 11 травня, у Харкові пролунали вибухи після оголошення повітряної тривоги. Про це заявив мер… Читати більше

Saturday May 11th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.