fbpx
Сьогодні
18:18 15 Бер 2023

У Польщі спецслужби затримали шість російських агентів, які готували диверсії на залізниці, - ЗМІ

Фото: GettyImages

Польські спецслужби викрили та затримали агентів шпигунської мережі, які працювали на російську федерацію. Група повинна була вести підготовку диверсійної діяльності в країні.

Про це повідомляє RMF24, пише Рубрика.

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки у цій справі затримали 6 осіб, а у зв'язку з діяльністю мережі на залізничних коліях та в об'єктах критичної інфраструктури країни запроваджено режим підвищеної готовності.

"Шість осіб, затриманих Службою внутрішньої безпеки, є іноземцями, які мали працювати на російські спецслужби", – йдеться у матеріалі.

Агенти затримали їх у зв'язку з виявленням на важливих маршрутах та залізничних вузлах прихованих камер, які фіксували рух на коліях та передавали зображення до мережі. В основному йдеться про ділянки залізничних колій у Підкарпатському воєводстві, зокрема в районі аеропорту Ясьонка під Жешувом. Це основний пункт перевалки західної зброї та боєприпасів для України.

У зв'язку з цим співробітники спецслужб та поліції приведені у стан підвищеної готовності. Особлива увага приділяється забезпеченню безпеки стратегічно важливих залізничних колій у Польщі, також посилено охорону ключових об'єктів критичної інфраструктури.

Довідка

російські спецслужби планують дестабілізувати ситуація у Молдові. росія причетна до організації масових протестів у Кишиневі проти влади, зокрема і сьогоднішнього мітингу, організованого партією "Шор".

рф вважала, що її агентурна мережа в Україні ефективно спрацює і що вони все тримають під контролем. Проте мережа почала руйнуватися ще до війни.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: