fbpx
Сьогодні
17:44 15 Бер 2023

Рішення для перемоги: в Авдіївці запрацювала евакуаційна група поліції

У Авдіївці Донецької області з середи запрацювала евакуаційна група поліції "Білий Янгол".

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

У чому проблема?

За даними НПУ, щодня Авдіївка зазнає близько 20 нищівних російських ударів – працює ворожа авіація, гинуть люди.

"Авдіївка – стратегічно важливе місто. З 2014 року тут тривають бойові дії, які останнім часом значно посилились. У місті залишаються близько 2000 мешканців, 14 дітей, які потребують порятунку", – зазначив Осипенко.

Яке рішення?

"Сьогодні в Авдіївці начальник поліції Донецької області Руслан Осипенко вручив поліцейським сертифікати про зарахування до рятувального підрозділу. Правоохоронці мають чималий досвід допомоги людям на лінії фронту та пройшли курси парамедиків. Це вже п'ятий спецекіпаж на Донеччині", – уточнюється у повідомленні.

Як це працює?

Вручення сертифікатів відбулося за участю начальника Авдіївської МВА Віталія Барабаша, який підтримав ініціативу поліції щодо створення евакуаційної групи.

Як заявили у Нацполіції, до складу екіпажу "Білий Янгол" увійшли уродженці Авдіївки – поліцейські Геннадій Юдін і Дмитро Соловій, які рятували жителів з початку російського вторгнення. Вони додатково пройшли підготовку з тактичної медицини.

Цю групу поліції було забезпечено броньованим автомобілем і всім необхідним для несення служби на лінії боїв – дитячими бронежилетами, аптечками тощо.

Окремо правоохоронці уточнили, що ці п'ять екіпажів "Білих Янголів" охоплюють низку напрямків – Авдіївський, Бахмутський, Великоновосілківський, Мар'їнський і Лиманський.

"Поліцейські евакуювали більш як п'ять тисяч людей (зокрема все цивільне населення Мар'їнки), з них близько 400 дітей. Доставили до лікарень понад 150 осіб, завезли у прифронтові населені пункти понад 132 тонни гуманітарної допомоги", – заявили у пресслужбі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: