fbpx
Сьогодні
12:36 15 Бер 2023

Путін йде ва-банк: Секретар РНБО прокоментував атаку російського винищувача на американський БпЛА

Фото: Голос Америки

Інцидент над Чорним морем, під час якого російський винищувач Су-27 намагався перехопити американський БПЛА MQ-9 Reaper, свідчить про те, що путін прагне розширити "зону конфлікту" та йде ва-банк.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Twitter секретаря РНБО Олексія Данілова.

"Інцидент з американським БПЛА MQ-9 Reaper, спровокований Росією в Чорному морі – це сигнал Путіна про готовність до розширення зони конфлікту із втягуванням інших сторін", наголосив Данілов.

Секретаря РНБО підкреслив, що диктатор країни-агресорки застосовує тактику ва-банк. Тобто постійно підвищує ставки в умовах стратегічного програшу в надії на зміну обставин.

Що передувало?

Нагадаємо, військово-повітряні сили США 14 березня виступили із заявою, у якій повідомили, що російський винищувач Су-27 під час перехоплення пошкодив над Чорним морем американський розвідувально-ударний БПЛА MQ-9 Reaper. Унаслідок цієї події безпілотник довелося затопити.

Американське командування зазначило, що MQ-9 виконував рутинні операції в міжнародному повітряному просторі, коли його перехопив і збив російський літак, що призвело до катастрофи і повної втрати MQ-9.

"Фактично, цей небезпечний і непрофесійний вчинок росіян ледь не призвів до катастрофи обох літаків. Літаки США і членів Альянсу продовжуватимуть діяти в міжнародному повітряному просторі, і ми закликаємо росіян поводитись професійно і безпечно", – заявив генерал ВПС США Джеймс Хеккер, командувач ВПС США в Європі і Африці.

Президент США Джо Байден був поінформований про інцидент. А в Білому домі дії росії назвали "небезпечними, непрофесійними і нерозважливими".

Міністерство оборони росії у вівторок увечері заявило, що їхні винищувачі Су-27 не мають стосунку до падіння американського безпілотника MQ-9 Reaper у Чорному морі. А ще додали, що БпЛА наблизився до анексованого Криму й летів із порушеннями.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: