fbpx
Сьогодні
20:23 15 Бер 2023

Костін запевнив, що Офіс генпрокурора реагуватиме на порушення прав підприємців

Офіс генерального прокурора реагує та реагуватиме на усі повідомлення про можливі порушення прав підприємців.

Про це генеральний прокурор Андрій Костін повідомив у Фейсбуці.

Він зауважив, що IT є однією з найдинамічніших галузей української економіки. За останні шість років її частка зросла з 1,8 до 3,5% валового внутрішнього продукту. Навіть під час повномасштабної війни, в умовах ворожих обстрілів і відсутності світла айтівці забезпечують понад 37% експорту послуг з України.

За словами генпрокурора, під час зустрічі з представниками українських IT-компаній, міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим та заступником міністра цифрової трансформації Олександром Борняковим обговорили спільні пріоритети і завдання. Ключове з яких — створити сприятливі умови для ведення чесного бізнесу.

Костін висловив подяку, що попри всі виклики ІТ-галузь працює, сплачує податки та залучає нових клієнтів.

"Зі свого боку ми робимо все, щоб забезпечити ефективний діалог та захистити права добросовісних підприємців. Для цього в Офісі генпрокурора діє спеціалізований Департамент кримінальної політики та захисту інвестицій", – додав він.

Це перша секторальна зустріч із представниками окремої галузі, але вона не остання. В ОГП відкриті та вдячні за відвертий зворотний зв'язок.

"Запевняю, Офіс Генерального прокурора реагує та реагуватиме на усі повідомлення про можливі порушення прав підприємців. І не лише. Ми також працюємо над системними змінами для запобігання таким порушенням", – заявив Костін.

Також він додав, що в ОГП зацікавлені у сучасних IT-рішеннях, які допоможуть підвищити ефективність роботи органів правопорядку та прокуратури. Зокрема, для притягнення до відповідальності усіх причетних до воєнних злочинів, вчинених в Україні.

Довідка

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що потрібно зробити все для захисту компаній від неправомірних втручань правоохоронних органів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: