fbpx
Сьогодні
14:58 15 Бер 2023

"Корабельну коаліцію" створили на підтримку України: Резніков розповів про деталі

English version here

Фото: Рубрика

На підтримку України створили "корабельну коаліцію", до якої вже увійшли три країни – Велика Британія, Нідерланди та Бельгія.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков на брифінгу у вівторок, 14 березня, передає Інтерфакс-Україна.

"Тепер є тренд на створення певних коаліцій на користь України. Була танкова коаліція, раніше авіаційна коаліція. Наразі з'являється корабельна коаліція.

Завдяки сьогоднішньому оголошенню Нідерландів про надання мінних тральщиків (мисливців на міни) можемо говорити по суті, що створюється корабельна коаліція", – сказав очільник оборонного відомства.

Резніков додав, що Велика Британія вже передала два мінні тральщики, на яких офіційно знаходяться українські екіпажі та піднято прапор ВМС ЗСУ.

"Як мінімум три країни (плюс Бельгія) вже у складі корабельної коаліції", – зазначив Резніков.

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен підтвердила, що Нідерланди разом із Бельгією у 2025 році нададуть Україні системи виявлення та знешкодження мін для берегової охорони.

"Нідерланди надають два мінні тральщики класу Alkmaar і ми почнемо готувати українські підрозділи для того, щоб вони знали, як використовувати ці човни", – сказала Оллонгрен.

Нагадаємо, Резніков розповів, скільки країн уже є в антикремлівській коаліції. Також він повідомляв про розвиток танкової коаліції.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: