fbpx
Сьогодні
15:46 15 Бер 2023

Google працює над ШІ, який допоміг би лікувати рак й аналізувати результати УЗД: для чого це рішення

Над штучним інтелектом, який допоміг би лікувати рак й аналізувати результати ультразвукової діагностики (УЗД), працює Google.

Як повідомляє Рубрика, про це пише Engadget.

У чому проблема?

Для того, щоб стати рентгенологом, який може розшифровувати мамограми, потрібно понад 10 років підготовки.

Читання рентгенівських знімків є життєво важливою, але дуже трудомісткою роботою, а, за оцінками, у Великій Британії бракує понад 1000 рентгенологів.

Яке рішення?

Штучний інтелект точніше, ніж лікарі, діагностує рак молочної залози за результатами мамографії, свідчить дослідження, опубліковане у журналі Nature.

Google для цього проєкту обʼєднався з кенійською компанією Jacaranda Health і тайванським Меморіальним госпіталем Chang Gung.

Як це працює?

Це, ймовірно, могло би спростити процес аналізу ультразвукових обстежень, зокрема виявляти рак молочної залози чи автоматично визначати термін вагітності.

Як пише видання, медична мовна модель Google нещодавно набрала 85% на іспиті для лікарів. Це на 18% більше за попередню версію ШІ. Втім, у компанії попереджають, що технологія поки що не готова до "реальної роботи" і не замінить лікарів найближчим часом.

Крім того, Google досліджує можливість використання ШІ в променевій терапії, зокрема для лікування раку й скринінгу грудної клітки на туберкульоз.

Довідка

Раніше Google почав співпрацю з фармацевтами, щоби навчити штучний інтелект автоматично розрізняти нерозбірливий почерк лікарів. Функція працюватиме через технологію розпізнавання зображень Google Lens і дозволятиме сфотографувати рецепт і завантажити його.

У лютому 2023-го Google запустив власний чат-бот на основі ШІ Bard, який став конкурентом ChatGPT від OpenAI.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: