fbpx
Сьогодні
09:44 15 Бер 2023

Андрющенко: на Донеччині в окупованому Маріуполі основним джерелом пропаганди стали школи

English version here

У тимчасово захопленому російськими військами Маріупольському районі дітей змушують розпочинати навчальний тиждень з підняття прапору росії та прослуховування гімну загарбників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Маріупольську міську раду та радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка.

Раніше Маріупольська міська влада повідомляла, що в школах окупованого Маріупольського району також героїзують російських загарбників. У навчальних закладах розвісили історії окупантів з написом "Герої ДНР".

"У такий спосіб маріупольським дітям намагаються насадити брехливу, пропагандистську історію про "асвабадителей" Маріуполя", зазначили в міськраді.

Своєю чергою Андрющенко наголосив, що окрім підняття прапору та прослуховування гімну, у школах щопонеділка відбувається пропагандистський урок "Розмови про важливе".

"Саме школи стали основним джерелом пропаганди в промисловому масштабі. Цинічне використання дітей для перевиховання дорослих, пошуку незгодних та контролю", — підкреслив радник міського очільника Маріуполя.

Андрющенко також додав, що пропагандою у школах займаються вчителі, які перейшли на бік агресорів.

Освітяни-колаборанти

Нагадаємо, 13 березня Служба безпеки України повідомила, що викрила ще 14 освітян-колаборантів, які допомагають загарбникам русифікувати українські школи в Маріуполі та Генічеську.

Зокрема, у Маріуполі встановлено особу керівниці місцевого "відділу освіти" терористичної організації "ДНР".

За даними слідства, вона вимагає від директорів навчальних закладів організовувати освітній процес за російськими підручниками.

Також ідентифіковано колишню депутатку районної ради та директорку місцевої школи, яка "здає" загарбникам адреси помешкань сімей учасників руху опору.

Окрім цього, співробітники СБУ викрили "декана педагогічного факультету Маріупольського державного університету ДНР". Разом з іншими педагогами вона організувала знищення українських підручників.

Їм повідомили про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від десяти до п'ятнадцяти років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: