fbpx
Сьогодні
09:23 14 Бер 2023

ЗМІ: Євросоюз розпочав роботу над законом про "іноземних агентів"

Над власним законом про "іноземних агентів", який вимагатиме від громадських організацій розкривати свої джерела фінансування з-за меж ЄС, почали працювати у Європейському Союзі.

Про це пише Politico з посиланням на власні поінформовані джерела.

Видання повідомляє, що на цей момент підготовка законопроєкту перебуває на ранньому етапі і буде завершена не раніше травня.

"У рамках боротьби із зовнішніми впливами Європейський Союз працює над законом, що примусить недержавні організації, консультаційні агентства та академічні інституції розкривати будь-яке фінансування з-за меж ЄС", наголосили у повідомленні.

Зазначають, що європейський закон про "іноземних агентів" навряд чи буде спрямований проти фізичних осіб. Проте змусить як комерційні, так і неприбуткові організації розкривати фінансування з-за меж ЄС.

Як підкреслили у Politico, останнім часом ЄС зіткнувся зі значною кількістю випадків стороннього втручання у внутрішні процеси. Такі як російські спроби кіберзламу і китайські університетські гранти, покликані змінити дискурс про права людини.

Нагадаємо, у Грузії відбулася спроба ухвалити законопроєкт про "іноагентів", який опозиція назвала "російським законом". Це призвело до масових протестів.

Після цього керівна партія Грузії оголосила, що вирішила відкликати скандальний законопроєкт.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: