fbpx
Сьогодні
14:29 14 Бер 2023

У ЗСУ розповіли про послаблення натиску ворога на Донецькому напрямку

Фото: Головне управління розвідки Міноборони України

На Донецькому напрямку російська армія зазнала значних втрат та має брак боєприпасів, через це вона знизила свою активність.

Про це розповів керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський в ефірі національного телемарафону.

"Насправді ворог видихся. Якщо порівнювати минулий тиждень, (на напрямку Авдіївка-Мар'їнка) ворог значно зменшив кількість штурмових дій, кількість обстрілів.

Якщо вона вимірювалась сотнями за день (спроб штурму) і близько 600 обстрілів, то на сьогодні – дещо менше. За день – до 30 штурмових дій (уночі від 2 до 9), і обстріли за день сягають 200-250 (за ніч – 100-120)", повідомив очільник об'єднаного пресцентру Сил оборони.

Дмитрашківський наголосив, що серед ймовірних причин, чому відбулося зниження тиску з боку армії рф, агресори останнім часом зазнали значних втрат і відчувають "артилерійський голод".

Для того продовження наступу, противнику потрібен час для відновлення, додав керівник об'єднаного пресцентру.

"Дуже багато розмов про брак боєприпасів, "артилерійський голод", (окупантам) встановлено на сьогодні ліміт, який вони не можуть перевищувати.

Якщо перевищують, наступного дня вони залишаються без боєприпасів. І це проблема не лише Пригожина, який каже, що йому не дають боєприпасів, це загальна проблема в російській армії.

Ворог, на мою думку, уже дещо видихся і не має тієї потужності, яку мав попередньо", резюмував військовий.

Нагадаємо, що у британській розвідці також  зазначали, що рф почала встановлювати обмеження на використання снарядів через нестачу боєприпасів.

Також британські розвідники підтвердили, що російська армія в Україні на полі бою зазнає надзвичайно великих втрат.

Про це заявив і Президент України. Він наголосив, що у боях на Бахмутському напрямку російська федерація зазнає численних втрат серед своїх військових.

Як писала Рубрика, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 160 500 вояк, лише за минулу добу понад 700 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: