fbpx
Сьогодні
17:55 14 Бер 2023

У Чернівцях закуплять 50 тролейбусів та побудують нову лінію

У Чернівцях закуплять 50 нових тролейбусів та побудують нову тролейбусну лінію до Калинівського ринку.

Про це повідомив заступник міського голови Євгеній Маховіков.

За словами Маховікова, відповідні проєкти затверджені на Керівному комітеті.

«По суті, це офіційне схвалення профільними міністерствами і банком. Фінальна крапка в довгому процесі розробки і узгоджень», – додав він.

Зазначається що, Чернівці – перші і поки що єдині в Україні, які пройшли цей ключовий етап. Йдеться про угоду, підписану президентом минулого року, відповідно до якої 18 міст України зможуть оновити парки трамваїв, тролейбусів, електробусів.

Нову тролейбусну лінію в Черніцях планують побудувати через Калинівський ринок. Щодо нових тролейбусів, то вони будуть українського виробництва.

Довідка

У лютому 2022 року Верховна Рада України ухвалила закон про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) за проєктом «Міський громадський транспорт ІІ».

Відповідно до угоди, Україна в межах цієї програми залучить 200 млн євро кредиту від ЄІБ для оновлення парку громадського транспорту у 18 містах.

У рамках цього проєкту планується надати містам сучасний екологічний транспорт: оновити парки трамваїв, тролейбусів, електробусів, а також вагони метрополітену міських комунальних підприємств та будівництво трамвайних ліній

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: