fbpx
Сьогодні
17:06 14 Бер 2023

Шмигаль заявив, що цьогоріч для фінансування проєктів відбудови треба 17 млрд доларів

Україна планує активізувати формат "Фінансового Рамштайну" для визначення джерел фінансування проєктів відбудови.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 14 березня.

"У відбудови цьогоріч буде 4 основні напрями: енергетика, житло, розмінування та критична інфраструктура. Плануємо активізувати формат «Фінансового Рамштайну» для визначення джерел фінансування проєктів відбудови. Потребуємо для цього, за попередніми оцінками, 17 млрд доларів лише на цей рік", – зазначив очільник уряду.

За його словами, наразі Україна, Світовий банк, Європейський Союз та ООН спільно проводять другий етап оцінки збитків та потреб на відновлення. Також уряд працює над впровадженням єдиної цифрової аналітично-інформаційної системи управління процесом відбудови.

"Прямо зараз ми доопрацьовуємо Державний реєстр пошкодженого і знищеного майна. Паралельно запускаємо програму компенсацій за пошкоджене та знищене житло. Відновлення критичної інфраструктури передбачатиме також її модернізацію. Все це на порядку денному", – наголосив Прем'єр.

Як повідомлялось, станом на грудень 2022 року Україна за час повномасштабної війни з рф отримала від міжнародних партнерів фінансової допомоги на 28 млрд доларів.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: