fbpx
Сьогодні
21:37 14 Бер 2023

Данілов прокоментував заяви західних ЗМІ про "проблеми" із контрнаступом

Секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що пропозиції будь-яких територіальних поступок російській федерації не прийнятні.

Про це Данілов сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

"Ті пропозиції, які лунають, що ми маємо залишити в спокої Крим, території Донецької, Луганської областей, інші пропозиції не можуть бути прийняті з точки зору нашої країни. У нас є Конституція, якою визначені межі, і ми маємо чітке розуміння: якщо буде ситуація, яку має Молдова, там де російські вояки знаходяться на частині території, то ніякого розвитку країни бути не може. Не вкладають у країну гроші, в якій є територіальні проблеми. І це доведено Молдовою, це доведено Грузією", – сказав секретар РНБО.

Він також прокоментував публікації в західних ЗМІ, зокрема у The Washington Post, де стверджується, ніби український контрнаступ опинився під питанням.

"Усе це не відповідає дійсності, на сьогодні починається новий етап… Так, є складна ситуація. Ми вже більше ніж рік ведемо війну проти великої країни, великої за територією, але не за розумом. Розуміємо що нам буде складно, і розуміємо це з самого початку. Дякуємо партнерам за підтримку, але зараз розхитувати ситуацію наданням такої інформації, яка не відповідає дійсності, це не зовсім приємна річ", – зазначив Данілов, закликавши українські ЗМІ не передруковувати інформацію, яка не відповідає дійсності.

Довідка

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна вступає в новий період війни, головною метою якого є визволення території до кордонів 1991 року та ліквідація небезпеки з боку росії. Він також анонсував збільшення надходжень зброї для Сил оборони – як іноземного, так і вітчизняного виробництва.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: