fbpx
Сьогодні
15:44 12 Бер 2023

ЗСУ є найкращою армією в Європі: французький генерал заявив, що росіянам "нічого не світить"

English version here

На початку повномасштабного вторгнення рф на українські землі мало хто вірив у перемогу України, оскільки російські збройні сили тривалий час вважали ледь непереможною "другою армією світу". Та вже понад рік воєнних дій українські воїни своїми звитягами переконують, що саме ЗСУ є найкращою армією в Європі.

Про це сказав французький генерал, ексзаступник командувача силами НАТО в Європі Мішель Яковлефф в інтерв'ю, яке вийшло на YouTube-каналі колишнього члена екіпажу морської авіації Ксав'єра Тительмана.

Яковлефф назвав також кілька сценаріїв завершення війни.

"Раптом виявилося, що російська армія – це команда, про яку всі думали, що вона грає в Лізі Чемпіонів, а вона з третьої ліги.

У кращому разі вона перейде до другої ліги, але у вищій їй нічого не світить. Українська армія, на мою думку, сьогодні найкраща армія в Європі", – сказав генерал.

ЗСУ, мінометники

Фото: Телеграм/ 10-та ОГШБр ️

Зі слів Яковлеффа, надалі процеси, які відбуваються всередині військового формування країни-агресора рф, призведуть до ще плачевнішого її стану. І це завадить їй стати насправді сильною армією. Натомість, каже він, російські військові будуть здатні лише оборонятися.

До цього, вважає фахівець, призводять штучні військові формування на кшталт приватних армій. Вони лише ускладнюють координацію підрозділів окупаційних військ.

ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Також Мішель Яковлефф заявив, що у закінчення війни в Україні є три сценарії:

  • перемога України;
  • перемога Росії;
  • зупинка обох армій на тих кордонах, які вони змогли захопити чи відвоювати.

Однак, наголосив французький генерал, щоб росія перемогла, її армія повинна показати потрібний рівень військового професіоналізму. Мова йде про вибір цілей атаки, логістику, координацію вогню, якість техніки та взаємодію військ, чого у неї немає.

"Але вони досі цього не показали. Також росіянам потрібні оперативні й тактичні помилки українців", – наголосив Яковлефф. Та він додав, що таких не буде.

Ексзаступник командувача силами НАТО в Європі вважає, що оголошення чергової мобілізації чи набір найманців для ПВК "Вагнер" без розв'язання наявних проблем не допоможуть рф перемогти Україну.

Фото: СтратКом ЗСУ

Генерал підкреслив, що менша українська армія протиставляє кількості людського ресурсу якість. Тож у підсумку Україна має повернути усі свої території до останнього кілометра, разом із Кримом і Донбасом. Ба більше, це є умовою міцного миру.

"Щоб здобути мир, потрібно, щоб усі росіяни зрозуміли, що вони нічого не отримали від війни. Україна має повернути собі Донбас і Крим, усі свої території до останнього кілометра. Це покаже росіянам, що 2014 і 2022 роки – не просто ріки крові та зубожіння країни, це не дало нічого. Жодного квадратного кілометра. Ось що потрібно показати. Це – умова для міцного миру", – підсумував Мішель Яковлефф.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: