fbpx
Сьогодні
16:45 12 Бер 2023

Уряд Польщі планує опублікувати документи про корупційний вплив росії на євродепутатів

Фото: president.gov.ua

Уряд Польщі невдовзі оприлюднить документи про впливи російської федерації на євродепутатів.

Про це прем'єр-міністр Польщі Моравецький заявив в інтерв'ю порталу i.pl.

У грудні 2022 року громадську думку в ЄС сколихнув корупційний скандал у Європарламенті. Такі країни, як Катар і Марокко, намагалися вплинути на економічні та політичні рішення ЄП за допомогою хабарів, які давали людям, що займають важливі посади в Європарламенті.

Колишній депутат Європарламенту, італієць П'єр Антоніо Панцері, один з ключових фігурантів справи про корупцію, пішов на співпрацю з бельгійським правосуддям у розслідуванні в обмін на пом'якшення вироку.

Моравецький повідомив, що міністр внутрішніх справ покаже документи, пов'язані зі справою

"Сьогодні ми вже знаємо, що в корупції депутатів Європарламенту були і російські сліди. Наш міністр внутрішніх справ незабаром покаже документи, що стосуються впливу російських служб, які корумпували депутатів Європарламенту", – сказав Моравецький.

На запитання, чи йдеться про польських євродепутатів, він відповів, що інформація стосується кількох євродепутатів, "але не з Польщі".

Він додав, що дуже багато людей несвідомо купуються на російську пропаганду, як у випадку з питанням про сенс захисту кордону.

"Білоруський напад на польський кордон через штучно спровоковану міграцію був прелюдією до російської агресії проти України. Це була спроба підірвати згуртованість Європейського Союзу, а також спроба дестабілізувати Польщу, щоб, коли Росія нападе на Україну, ми більше не змогли приймати українських біженців. Ця спроба провалилася, але, на жаль, з боку опозиції все ще є публіцисти і політичні активісти, які цього не розуміють", – сказав прем'єр-міністр.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: