У Молдові під час акції проросійської сили відбулися сутички: десятки затриманих, в учасників вилучили заборонені предмети

Сьогодні, 12 березня, у столиці Молдови почалися сутички під час акції проросійської партії "Шор". Понад 50 людей були затримані: у них правоохоронці знаходять заборонені предмети, зокрема ніж, кастет і газовий балончик.

Про це повідомляють NewsMaker та поліція Молдови.

Захід організували представники партії "Шор" та організації "Рух для народу", до якої входять зокрема представники цієї партії. Демонстранти виступили з вимогою до влади оплатити громадянам рахунки, які останнім часом суттєво зросли.

Проте зрештою ситуація на протесті ускладнилася, бо люди вирішили пройтися проспектом Штефана чел Маре, хоча організатори місцеву владу про це не попереджали. Тому поліція не пропустила їх.

Також депутатка від партії "Шор" Марина Таубер заявила, що під час протесту її нібито вдарив очільник поліції Молдови Віорел Чернеуцяну.

Загалом правоохоронці вже затримали щонайменше 54 людини, зокрема 21 неповнолітнього. Вони мали сумнівну поведінку та заборонені речі.

Фото: Поліція Молдови / Facebook

Фото: Поліція Молдови / Facebook

Фото: Поліція Молдови / Facebook

Паралельно із протестом правоохоронцям надійшов виклик про нібито мінування аеропорту Кишинева. Звідти евакуювали людей, проте вибухівку не знайшли.

Напередодні поліція Молдови попереджала, що на цій акції протесту заплановані масові заворушення. Також правоохоронці повідомляли, що до країни через аеропорт Кишинева намагався потрапити ймовірний член російської приватної військової компанії "Вагнер". Проте його ідентифікували та не пустили до країни.

Довідка

Президентка Молдови Мая Санду 13 лютого, посилаючись на дані української розвідки, заявила, що росія планує за допомогою протестів опозиції здійснити держпереворот у Молдові та змінити владу в Кишиневі.

За її словами, план рф передбачає використання іноземців для насильницьких дій. Зокрема, матеріал містить інструкції щодо правил в'їзду до Молдови для громадян росії, білорусі, Сербії та Чорногорії.

Служба інформації та безпеки Молдови повідомила про п'ятьох підозрюваних у підготовці до державного перевороту в країні. Двох із них відправили під варту. Також за підривну діяльність двом іноземцям заборонили в'їзд до Молдови на 10 років.

Пошейрити
Опубліковано автором
Onischenko Elena
Теги: Молдова Поліція Протести Росія

Свіжі дописи

  • Новини

У британській розвідці проаналізували намагання рф провести першу мобілізацію на окупованій частині Запорізької області

Розвідувальна спільнота Великої Британії проаналізувала наміри російської федерації провести військовий призов на окупованій нею частині… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

У Повітряних силах розповіли, чи зможуть працювати у тандемі зі старою українською авіацією винищувачі F-16 

Разом зі старішими моделями української авіації, такими як Су-27 та МіГ-29, американські багатофункціональні винищувачі F-16… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: українські інженери створили запальні боєприпаси для скидання з дронів

Група волонтерів-розробників Wild Hornets виготовила запальні боєприпаси, призначені для скидання з БПЛА. Про це пише Рубрика,… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

ОСУВ “Хортиця”: у районі Часового Яру на Донеччині ворог зосередив до 25 тисяч військових

У районі Часового Яру Донецької області ворог зосередив до 25 тисяч особового складу. Про це… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

До обміну полоненими “всіх на всіх” закликав Україну та росію Вселенський Патріарх

За принципом "всіх на всіх" закликав Вселенський Патріарх Варфоломій до обміну полоненими між російською федерацією… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ показали, як під Бахмутом розписували писанки на Великдень

Українські військові показали, як розписують писанки Великдень 2024 під Бахмутом. Адже такі душевні традиції, які… Читати більше

Sunday May 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.