fbpx
Сьогодні
15:17 12 Бер 2023

Протести у Молдові: правоохоронці розкрили групу організаторів заворушень

Фото: Newsmaker

На акції, яку організовують сьогодні, 12 березня, члени й прихильники проросійської партії "Шор" спецслужби рф планують дестабілізувати ситуацію в Молдові.

Про це 12 березня розповів глава Національної поліції Віорел Чернеуцяну, повідомляє Newsmaker.

Очільник молдовської поліції нагадав, що правоохоронним органам вдалося затримати громадянина рф, який прибув до Кишинева 9 березня.

За словами поліцейського, його метою було навчити людей, які збиралися дестабілізувати ситуацію в Молдові.

"Наш агент під прикриттям, впроваджений у цю групу, вступив у контакт із людиною з Росії. Другий громадянин Росії, Андрій, приїхав до Молдови, щоб організувати навчання.

Раніше він уже бував у Молдові, кілька разів змінював прізвище і документи, щоб його не можна було відстежити", – сказав Чернеуцяну.

Глава поліції також повідомив, що організатори майбутніх заворушень сформували 10 груп по 10 осіб, яких готували до акцій.

Усі їхні дії координували з росії. При цьому всім завербованим обіцяли за організацію заворушень $10 тис. і підтримку з боку політичних сил у Молдові. Учора сімох із них затримали і доставили в поліцію.

Також Чернеуцяну продемонстрував записи, зняті прихованою камерою, на яких зображені тренування.

Як писала Рубрика, перед протестами молдовські прикордонники не пустили в країну члена ПВК "Вагнер".

Нагадаємо, Сполучені Штати вважають, що особи, пов'язані з російською розвідкою, планують організувати протести в Молдові з метою повалення влади й встановлення більш проросійського уряду.

Як повідомляла Рубрика, у неділю. 12 березня, в столиці Молдови Кишиневі запланована нова акція прибічників проросійської партії "Шор" на тлі попереджень правоохоронців про можливі масові безлади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: