fbpx
Сьогодні
08:35 12 Бер 2023

Прем'єр Британії зустрінеться в США з Байденом та главою уряду Австралії

Фото: Getty Images

12 березня прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак летить у Сполучені Штати для  зустрічі з президентом США Джо Байденом та прем'єр-міністром Австралії Ентоні Албанезом для остаточного узгодження деталей угоди про підводні човни, спрямованого на протидію Китаю.

Про це пише Reuters.

"Я їду до Сполучених Штатів, щоб запустити наступний етап програми атомних підводних човнів AUKUS, проєкту, який зміцнює зв'язки з нашими найближчими союзниками й забезпечує безпеку, нові технології та економічну перевагу", повідомив Сунак у дописі.

У виданні зазначають, що Британія, США та Австралія оголосили про план AUKUS (Австралія-Великобританія-США) на 2021 рік як частину зусиль з протидії зростаючій військовій присутності Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Очікують, що на зустрічі в Сан-Дієго в понеділок будуть прийняті рішення щодо подальших кроків Австралії з отримання атомних підводних човнів.

Відповідно до початкової угоди щодо AUKUS, оголошеної у 2021 році, Сполучені Штати й Велика Британія домовились надати Австралії технології й можливості для атомних підводних човнів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: