fbpx
Сьогодні
09:39 12 Бер 2023

Гуменюк: на Херсонщині ЗСУ намагаються відсунути війська рф хоча б на 20 кілометрів від води

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

У Херсонській області українські захисники та захисниці намагаються відсунути російських загарбників хоча б на 20 км від зрізу води.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Позиції ворога можуть розгортатися на тих територіях, з яких він досягає Правобережжя. Сили оборони працюють, аби вибити їх зі смуги хоча б 20 км від зрізу води, щоб ці обстріли припинити або критично зменшити.

Однак (одначе) ворог намагається вишукувати способи розташування озброєння навіть серед будинків місцевих мешканців на тимчасово окупованому Лівобережжі", розповіла Гуменюк.

Зі слів керівниці пресцентру, загарбники продовжують обстрілювати місцеве населення з метою залякування.

"Обстрілюючи з мінометів ті ж самі Олешки, вони видають це за зворотню роботу Сил оборони в противагу тим обстрілам, які зробили самі", підкреслила Гуменюк.

Керівниця пресцентру додала, що робота Сил оборони по ворожих РСЗВ та артилерійських установках має свої результати.

Проте поки що безпеку в регіоні Сили оборони гарантувати не можуть. Тому мешканцям Правобережжя варто або евакуюватися з населених пунктів, які розташовані критично близько до зони обстрілу. Або облаштовувати та використовувати укриття.

Нагадаємо, що минулої доби, за даними Генерального штабу ЗСУ, ворог завдав по Україні 12 авіаційних, 5 ракетних ударів та здійснив 56 обстрілів з РСЗВ.

Зазначимо, що тільки за 10 березня російські загарбники 71 раз обстріляли населені пункти Херсонщини з мінометів, РСЗВ, артилерії, танків та БПЛА.

У Херсонській ОВА додали, що через обстріли 3 людини загинули. Також отримали поранення різного ступеня тяжкості 5 місцевих жителів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: