fbpx
Сьогодні
Відео 21:00 12 Бер 2023

Екоприкраси із дерева виготовляє машиніст Укрзалізниці: для чого це рішення

Кулони й підвіски, які створює Костянтин Фулитка не лише тішать око, а й ніби закликають берегти природу. Машиніст локомотива із дитинства захоплюється столярним мистецтвом і створює оригінальні дерев'яні прикраси.

Як пише Рубрика, про залізничника, який знайшов себе в прикрасах, розповідає ШоТам.

У чому проблема?

Костянтин народився й виріс на Закарпатті. Він з дитинства бачив, як незаконно вирубують український ліс. Ще хлопцем замислювався над збереженням дерев, коли навчався столярству в сусіда. І вирішив використовувати в своїй роботі лише вторинні матеріали.

Яке рішення?

Вдень водить локомотив, а ввечері створює прикраси. Костянтин працює машиністом в Укрзалізниці, а у вільний час робить дерев'яні підвіски, при виготовленні яких жодне дерево не страждає.

Як працює це рішення?

"Вибір упав на деревину, яка вже, можна сказати, нікому не потрібна. Я переробляю старі шкатулки, столи та інші дерев'яні меблі, які можу знайти в своїй місцевості", — говорить Костянтин Фулитка, машиніст локомотива, майстер по дереву.

У вправних руках майстра дерев'яні відходи перетворювалися на прикраси. Багато років Костянтин працював із деревом просто для душі. Та якось зрозумів: хоче за допомогою мистецтва нести ідею піклування про природу. І почав робити екологічні прикраси на замовлення.

У себе вдома чоловік обладнав майстерню, де працює з деревиною. Перші свої роботи Костя називає страшненькими. Але трішки наполегливості й бажання — і почала виходити така краса.

Невдовзі він отримав перше замовлення: емоції від цього не згасли й сьогодні.

"Радість від того, що ти комусь потрібен, потрібне те, чим ти займаєшся. І ти готовий старатись для того, щоб задовольнити бажання свого першого клієнта", — Костянтин Фулитка, машиніст локомотива, майстер по дереву.

Після важкого робочого дня на залізниці творчість стає відпочинком та медитацією.

"Коли я займаюся цим ділом удома в майстерні, то я відпочиваю душею. На роботі займаюся роботою, з повною серйозністю ставлюся до своїх обов'язків. А в майстерні я можу, як кажуть, віддатися поклику душі і насолоджуватися тим, чим займаюсь", — Костянтин Фулитка, машиніст локомотива, майстер по дереву.

Його сторінки в соцмережах сповнені розмаїттям робіт із дерева та любові до природи. А кожен замовник знає: при виготовленні прикрас жодне українське дерево не постраждало.

"Якщо люди все ж таки навчаться жити в гармонії з природою, то, можливо, навчаться жити в гармонії самі з собою. Люди не будуть так агресивно ставитись одне до одного і старатимуться привносити красу в цей світ", — Костянтин Фулитка, машиніст локомотива, майстер по дереву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: